כבר כתבנו הרבה על ביטוח בריאות, עד כמה הוא חשוב, אילו טעויות רוב האנשים עושים בו ומהם הכיסויים שאתם ממש רוצים שיופיעו בפוליסה.
במדריך הקצר והחשוב שלפנינו, נספר לכם כיצד תוכלו להוזיל את עלויות הביטוח, מבלי להתפשר על מסגרת הכיסויים.
כלומר,
ביטוח באופן כללי זה עניין מורכב,
אבל ישנם ביטוחים פשוטים יחסית.כמו ביטוח רכב או ביטוח דירה.
וישנם ביטוחים שהופכים את החיים למסובכים יותר,
כמו ביטוח בריאות.
הנה, תראו איך:
1. ביטוח בריאות ממלכתי, שאתם זכאים לו מתקוף היותכם אזרחים משלמי מס של מדינת ישראל.
הביטוח הזה מבטיח לכם שירות רפואי במרפאות ובבתי החולים.
2. ביטוח שב”ן– שירותי הבריאות הנוספים של קופות החולים. מסגרת הביטוח הזו ניתנת לחברי קופות החולים בתשלום, ב-2 שכבות: המושלם הבסיסי והמושלם המשודרג.
3. ביטוח בריאות פרטי – אותו אתם עושים במסגרת פרטית או דרך מקום העבודה.
עד כאן, פשוט.
כאשר מגלים שישנם כיסויים עליהם אתם משלמים לא מעט בכל חודש, שמופיעים גם בפוליסות השב”ן וגם בפוליסות הפרטיות.
לפעמים, הכיסויים הללו מרחיבים את מסגרת הכיסוי ולכן הם חיוביים אבל לפעמים, הם יוצרים מצב בו אתם משלמים על אותו מוצר, פעמיים או יותר – ויכולים לקבל החזר או פיצוי, רק פעם אחת.
הבנתם?
תוסיפו על זה את העובדה שביטוח בריאות עוסק בנושאים רגישים, מה שמצריך מאיתנו כוחות נפש וגורם לנו לא לרצות להתעסק בנושא יותר מדי.
ואם גם זה לא מספיק, פוליסות ביטוח בריאות הן מהתכנים המורכבים ביותר שיש,
משרד האוצר ניהל בעשור האחרונים כמה תהליכים מהפכניים, והגדיר רפורמות בענף הביטוח שאילצו את חברות הביטוח להתנהג יפה יותר ללקוחות.
בין היתר, פיתח אגף ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר כלים מאד ידידותיים,
באמצעותם כל אחד, ואנחנו ממש מתכוונים לכל אחד, יכול לבצע השוואה קלה בין ביטוחים ולקבל הצעות משתלמות מחברות הביטוח.
מחשבון ביטוח בריאות של משרד האוצר, ינחה אתכם בכמה צעדים קלים.
כנסו למחשבון, והזינופרטים אישיים ומסגרות הכיסויים שתרצו לכלול בפוליסה:
1. ניתוחים – כיסוי שכולל מימון של הוצאות ניתוח, בחירת מנתח או בית חולים בו יתבצע הניתוח, בארץ או בחו”ל וגם – טיפולים מחליפי ניתוח.
2. תרופות – כיסוי של רכישת תרופות שאינן בסל הבריאות, או תרופות שכן קיימות בסל אך לא מאושרות בשל סיבות רפואיות כאלה ואחרות
3. השתלות – כיסוי הוצאות או פיצוי כתוצאה מטיפולי השתלה בחו”ל כולל הוצאות נלוות
שימו לב שיכול להיות שהכיסויים הללו, כבר כלולים בפוליסת השב”ן שברשותכם (דרך קופת החולים).
כמו שאמרנו, לפעמים הרחבת הכיסויים היא טובה, ולפעמים לא, ובכל מקרה כדאי להתייעץ עם אדם מומחה, שידע לפתוח את הפוליסות ולהבין האם אתם מכוסים היטב, עד כמה הפוליסה מתאימה לצרכים שלכם ובעיקר – האם אתם משלמים יותר מדי.
ועכשיו – לחצו על הכפתור הירוק ‘לחץ להשוואת תעריפים’.
תקבלו דף תוצאות מטעם חברות הביטוח המובילות.
1. רשימת כל החברות שמספקות ביטוחי בריאות עם הכיסויים שבחרתם.
אחרי שסימנו בדף הקודם את כל הכיסויים, קיבלנו הצעות מחברת הביטוח הראל, AIG, ביטוח ישיר, הכשרה, איילון, מנורה מבטחים, הפניקס,כלל ומגדל.
2. מחיר הביטוח לפי סדר עולה – מהזול ליקר
דף התוצאות מציג בצורה נוחה למדי את ההצעות מהמחיר הזול ליקר. המחירים שתראו הם המחירים של הפרמיה החודשית, והם המקסימליים אותם החברה יכולה לדרוש. כל זה נכון כמובן ליום שבו קיבלתם את ההצעה ולפני מילוי הצהרת בריאות, שעלולה לשנות את התמונה.
3. מדד השירות
מדד השירות של חברות הביטוח, הוא שכלול של מדדים שונים כמו שביעות רצון והמלצת לקוחות על החברה, התנהלות בזמן תביעות, תלונות הציבור, זמן מענה טלפוני ואילו כלים דיגיטליים מעמידה החברה לטובת הלקוחות.
דף התוצאות מציג ליד מחיר הפוליסה, ציון מספרי: ככל שהציון גבוה יותר, השירות טוב יותר.
4. מה כולל הביטוח
סעיף חשוב בדף התוצאות מציג את הפרטים החשובים של הכיסויים שבחרתם.
לדוגמא, פוליסת ביטוח בריאות של חברת הראל כוללת בכיסוי הניתוחים את ביצוע הניתוחים עצמם, טיפולים מחליפי ניתוח והתייעצות עם מנתח;
בכיסוי ההשתלות כוללת הפוליסה מימון דרך ספק בהסדר ללא תקרה, מימון דרך ספק שלא בהסדר בגובה של עד 4.7 מיליון ₪, מימון לטיפול מיוחד ללא תקרה ועוד.
בכיסוי תרופות כוללת הפוליסה תרופות שאינן כלולות בסל, ופירוט של ההשתתפות העצמית.
לסיכום,
מחשבון השוואת מחירי ביטוח בריאות, הוא כלי יעיל וידידותי דרכו תוכלו לקבל מושג לגבי מסגרת הפוליסה שתרצו, וגם הצעות מחברות שונות בדירוג של מחיר ומדד שירות והכי טוב – אפשרות ליצור קשר עם החברה באופן ישיר דרך הפלטפורמה.
נכון לרגע כתיבת שורות אלו, אפשר כבר ממש להיות בטוחים בקביעה הבאה: 2020 היא אחת השנים המאתגרות ביותר שעברו עלינו. ביחד, וגם כל אחד לחוד. ולא רק בדרך בה אנחנו […]
אזרחים בישראל בעלי תיק ביטוחי, יכולים לבדוק האם הם משלמים יותר מהנדרש דיברנו עם שגיב פלד, יועץ ביטוח פרטי, אודות ישיבת וועדת הכספים שהתרחשה אשתקד. הנתונים שנחשפו באותה ישיבה היו […]
בדיקת כפילויות בתיק הביטוח – לבד או בסיוע חברה? חשוב לדעת! בדיקה עצמית שתוביל לביטול פוליסה לא נכונה עלולה להיות טעות בלתי ניתנת לשינוי. מסיבה זאת ומהרבה סיבות אחרות – […]
6.5 מיליון מבוטחים בישראל זורקים כסף לפח המספרים לא משקרים… בכל הנוגע לרכישת כיסויים ביטוחיים, הישראלי הממוצע שנחשב בדרך כלל לצרכן נבון וידע להילחם על מחיר הוגן במחאת הקוטג’ […]