הצהרת מפרסם
אתם במקום הראשון. כל הזמן.
שואלים אותנו – "מה האינטרס שלכם בווייזר"? ואנחנו עונים – אתם. האינטרס שלנו הוא להגיש לכם מידע ברור, בשפה שכל אחד יכול להבין ובאופן אובייקטיבי לחלוטין. כך שתוכלו לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורכם.

לא אכפת לנו מאיזה גוף תבחרו לממש את ההצעה, כל עוד תבינו למה אתם נכנסים, מהם התנאים ואיך אתם יכולים לחסוך. את כל זה אנחנו מגישים לכם ללא עלות וללא התחייבות.

ובכל זאת, מה יוצא לנו מזה? בכל פעם שאתם משאירים פרטים באתר, הגופים השונים (השותפים שלנו) מתחרים על הכיס שלכם. ומה אנחנו מקבלים? עמלה קטנה מהגוף הפיננסי. לא מכם.

אז אנחנו מצהירים: הדרך בה אנו מרוויחים עמלה מהשותפים שלנו לעולם לא תבוא על חשבונכם. כל המידע המוצג באתר נשאר תמיד ולנצח נצחים אובייקטיבי ונטול הטיות.
אין להסתמך על תוכן הכתבה כתחליף לייעוץ מקצועי כלשהו ו/או המלצה כלשהי לרכוש שירות ו/או מוצר של צד ג'. על הקורא לעשות בדיקות בעצמו לפני החלטתו להתקשר בהסכם מחייב כלשהו עם ספק השירות או המוצר.

10 שאלות שכדאי לשאול את המתכנן הפיננסי

מאת: יהודה אביב

#השקעות

סיוע של מתכנן פיננסי יכול להיות מועיל בלי קשר אם אתה צעיר, פנסיונר או איפשהו באמצע. יש מגוון רחב של מתכננים פיננסים שאתה יכול לעבד איתם, כיוון שתחום ההתמחויות שלהם רחב: מיסים, פרישה, תכנון פיננסי, השקעות או כל נושא אחר. כדי לסנן את המתכננים הפיננסים שאינם הכי מתאימים עבורך, יש רשימת שאלות שאתה צריך בוודאות לשאול בכל פגישה ראשונית עם מתכנן פיננסי. השאלות נוגעות לרישיונות, שירותי ייעוץ זמינים. הכלי החינמי של ווייזר יכול לעזור לך להתחיל בחיפוש.

שאלה #1: האם אתה עובד מול כל החברות?

כל מתכנן פיננסי בעל רישיון ששם את הלקוח כערך עליון, יכוון לעבוד עם כל החברות או לפחות הרוב הגדול על מנת לספק מגוון רחב של פתרונות בהתאם לצורך של הלקוח. למרות שרוב המתכננים הפיננסיים ישאפו לעבוד עם כמה שיותר חברות זאת שאלה שחייבת להישאל על מנת לוודא שמקבלים השוואה מקיפה בין האופציות הקיימות. רוב המתכננים הפיננסים מקבלים את העמלות מחברות הביטוח או בתי ההשקעות אך זהו יתרון – הלקוח אינו צריך לשלם סכום של 2,500 -6,000 ש”ח עבור יעוץ אלא נהנה מעזרה בחינם.

שאלה #2: האם יש לך עבר משמעתי ?

מתכננים פיננסים צריכים להיות מסוגלים להגיד האם הם או החברה תחתה הם עובדים התמודדו עם פעולות רגולטיביות, עבירות פליליות או משמעתיות בעבר. חשוב לדעת אם בעל המקצוע או הפירמה הפרו בעבר כללים או הוליכו צרכנים שולל. דגל אדום עשוי לעלות במידה ומספר תלונות דומות הוגשו כנגדם.

אפשר למצוא מידע אודות החברה או המתכנן באינטרנט או חיפוש מסמכים משפטיים. כמו כן, מומלץ לבצע חיפוש במערכת איתור סוכני ביטוח ,יועצים פנסיוניים וסוכני שיווק של רשות שוק ההון. תוכלו לבצע חיפוש לפי שם פרטי, משפחה, מספר רישיון וסוג רישיון.

שאלה #3: איזה שירותים אתה מספק ?

לפני בחירת מתכנן פיננסי, חשוב לשקול אם רוצים פשוט ניהול השקעות או תכנון פיננסי וניהול עושר מקיף יותר. מתכננים פיננים לרוב מציעים מגוון רחב של שירותים בנוסף לשירותי חסכונות והשקעות, כגון:

  • תכנון פרישה
  • תכנון ירושה
  • תכנון מס
  • תכנון ביטוח

מתכננים מסוימים עשויים להתמחות בסיוע ללקוחות לנווט את האתגרים הפיננסים של גירושין בעוד אחרים מתמקדים בהכנת הלקוחות שלהם לפרישה. ישנם מומחים הפונים לאנשים בעלי הון גבוה ובני משפחותיהם ולכן עשויים להציע חבילה של שירותי פמילי אופיס הכוללים שירותי ניהול הון מקיפים.

שאלה #4: לאיזה סוגי לקוחות אתה יודע לתת את השירות המקצועי ביותר ?

עוזר מאוד לשאול אם המתכנן מתמחה בעבודה עם סוג מסוים של לקוחות. חלק מהמתכננים הפיננסים עובדים אך ורק עם אנשים עשירים ומשפחותיהם. אחרים, עשויים לעבוד במיוחד עם בעלי עסקים או אנשי מקצוע כגון רופאים או מרצים באוניברסיטה. בחירת מתכנן פיננסי שעובד עם לקוחות במצב דומה לשלך פירושה שהם יהיו “חמושים” בערך רב ויתנו לך את ההכוונה והיעוץ שאתה צריך.

שאלה #5: האם אתה דורש סכום מינימלי להשקעה ?

מתכננים פיננסים בדרך כלל דורשים מלקוחות להשקיע רמה מסוימת של נכסים כדי לפתוח או לתחזק חשבון. לשאול את בעל המקצוע מה סכום המינימום שלו יכול לומר לך מיד אם זה יתאים לך או לא. הנתון המינימלי לא רק יכול להכתיב אם אתה יכול לעבוד איתם, אלא גם אם אתה יכול, אם לרוב הם עובדים עם אנשים ברמת ההון שלך.

אם אין לך סכום גדול להשקעה, אולי כדאי לשקול לעבוד ישירות מול חברות המאפשרות לפתוח חשבון חסכון / השקעות בניהול עצמאי. אמנם לא תקבל את הזמן האישי עם מתכנן פיננסי אנושי, אך זה יכול לאפשר לך להתחיל לחסוך או להשקיע בסכומים נמוכים יותר.

שאלה #6: איזה רשיונות, תארים ותעודות יש לך ?

מתכננת פיננסית מציגה מסמכים

תעודות של מתכנן פיננסי יכולות להיות אינדיקטור טוב לרמת הניסיון והמומחיות שלו. הבולטים הם תואר בהתמחות בשוק ההון, תעודת סוכן פנסיוני ותעודת CFP. כל אלו דורשים מהמתכנן להיות ברמה מסוימת של ניסיון, להשלים קורסים, לגשת למבחנים ולעמוד בסטנדרטיים.

תעודות יכולות להצביע גם על תחום ההתמחות, מה שעשוי להפוך את המתכנן לבעל יכולת טובה יותר לשרת את סל הצרכים שלך בצורה ספציפית יותר.

שאלה #7: איך אתה מרוויח כסף ?

אתה צריך לדעת האם וכמה המתכננים הפיננסים יגבו עבור השירותים שלהם. ישנם מתכננים פיננסים אשר דורשים שכר טרחה שעתי או עמלה שעתית אך רוב המתכננים הפיננסים צפויים לספק המלצות בחינם ולהרוויח מהחברות ובתי ההשקעות. במידה והמתכנן הפיננסי אינו גובה מהלקוח כסף, זה יכול לעזור לרוב הלקוחות לחסוך כסף רב ולצד זאת לקבל המלצות ראויות – עם זאת על המתכנן הפיננסי לחשוף לך בדיוק איך הוא מרוויח. עבודה עם יועץ בתשלום שכר טרחה שעתי יכול להיות יתרון כאשר הלקוח בוחר לקבל שירות נטול כל תמריצים חיצוניים.

שאלה #8: לאילו עלויות נוספות עליי להיות מודע ?

ייתכן שהמתכנן הפיננסי אינו גוב כסף עבור שירותיו. מתכננים פיננסיים עשויים לגבות כסף בעבור שירותים מורכבים יותר לדוגמה, יצירת תכנית פיננסית. חשוב להבין לפני התחלת העבודה עם המתכנן הפיננסי האם יש עלויות נוספות שיש לקחת בחשבון.

שאלה #9: מה היא פילוסופיית ההשקעות שלך ?

כדאי לבקש מהמתכננים הפיננסים להסביר את גישת ההשקעות שלהם. חלק מהם יתאימו את הרכב התיק לפי צרכי הלקוח, בעוד שאחרים מציעים מבחר של אסטרטגיות בנויות מראש ומתאימים לכל לקוח את הרלוונטיות ביותר. לעיתים קרובות, המתכננים יציעו מגוון רמות סיכון וחלוקת נכסים. עם זאת יהיו חלק שיעדיפו שימור הנכסים הקיימים על פני צמיחה אגרסיבית. אם אתה לא מרגיש בנוח לקחת סיכון גדול, לבטח תרצה מומחה פיננסי שדוגל באסטרטגיה שמרנית יותר. אם תדע מראש מהי הפילוספיית השקעות שלהם, תוכל לחסוך הרבה כאבי ראש בטווח הרחוק.

שאלות חשובות נוספות שכדאי לשאול הן כיצד הוא מודד את ההצלחה ומהן השלכות המס של אסטרטגיית ההשקעה שלו. המתכננים הפיננסים צריכים באופן אידיאלי למדוד את ההתקדמות מול היעדים הפיננסים המוגדרים שלך ביחס לציר הזמן והסובלנות שלך לסיכונים. חשוב לשאול האם המתכנן לוקח בחשבון את עניין המיסוי בעת ההשקעה, שכן זה יכול להשפע באופן משמעותי על תשואות הנטו שלך.

שאלה #10: באיזו תדירות אתה יוצר קשר עם הלקוחות שלך ?

מתכננת פיננסית מדברת עם לקוח בטלפון

השאלה הזאת תוכל לתת לך הצצה לחוויית הלקוח הטיפוסית של עבודה עם המתכנן הפיננסי. על ידי גילוי באיזו תדירות המתכנן נצא בקשר עם הלקוחות שלו, תוכל לקבל תחושה האם יהיה קו תקשורת פתוח או פשוט עדכונים רבעוניים.

מתכננים פיננסיים מסוימים עשויים להעדיף פגישות תכופות פנים אל פנים בעוד שאחרים עשויים לעבוד בעיקר בטלפון או באימייל. חלקם עשויים להיות פתוחים לשיחות טלפון בכל פעם שמתעוררת שאלה, בעוד שאחרים עשויי להעדיף לדבוק בתקשורת מתוזמנת. אתה צריך להחליט איזה סגנון תקשורת מתאים יותר לצרכים שלך.

השורה התחתונה

כדאי לראיין 1-3 מתכננים פיננסים לפני שתחליט עם מי מהם לעבוד. חשוב למצוא אחד שמתיישר עם ההעדפות שלך ושאתה מרגיש שאתה יכול לסמוך עליו. אל תעשה קיצורי דרך במהלך תהליך כזה, מכיוון שתרצה לסמוך במפורש על היועץ שלך לפני התחלת העבודה.

אם אינך מרוצה לחלוטין מהתשובות שקיבלת, אל תהסס להמשיך לחפש. שאל חברים ובני משפחה שנמצאים במצב כלכלי דומה עבור המלצות.

טיפים לבחירת מתכנן פיננסי

  •  למצוא מתכנן פיננסי לא חייב להיות קשה מדי. הכלי החינמי של ווייזר יעזור לך לקבל התאמה עם עד 3 מתכננים פיננסיים שסוננו בקפידה באזור מגוריך, תוכל לראיין את המתכננים שהותאמו עבורך ללא עלות כדי להחליט עם מי מהם כדאי לך לעבוד. אם אתה מוכן למצוא מתכנן פיננסי שיעזור לך להשיג את המטרות הפיננסיות שלך, התחל עכשיו.
  • נסה להתרכז בתחומים הפיננסיים שבהם אתה זקוק לעזרה כשאתה מחפש מתכנן פיננסי. לדוגמא, אם מהחסכונות המושקעים בשוק ההון, שקול ללכת עם מתכנן פיננסי המתמקד בהשקעות.
01.02.23
אתה עשוי להתעניין גם
5 חברות ביטוח רכב הטובות ביותר במדד השירות | מומלצות 2024

5 חברות ביטוח רכב הטובות ביותר במדד השירות | מומלצות 2024

התכל’ס ושיהיה קצר: 🦉 מדד השירות של חברות הביטוח הוא כלי מעולה של משרד האוצר 🦉 הכלי נותן לנו לדעת מי הפיינליסטיות מבין חברות הביטוח במתן שירות בכל קטגוריה ומי […]

מאת: us_wiser

#ביטוח #ביטוח חובה #ביטוח רכב

ביטוח טסלה :כמה הוא עולה? השוו מחירים בין כל החברות

ביטוח טסלה :כמה הוא עולה? השוו מחירים בין כל החברות

ביטוח טסלה מחיר ממוצע למודל 3 בין כל החברות, ביטוח לטסלה מודל 3 טווח נסיעה ארוך יעלה לכם בממוצע 12,400₪ לשנה, או בערך ₪1130 לחודש, בחברת הפניקס תוכלו למצוא את […]

מאת: us_wiser

#ביטוח #ביטוח רכב

לפני ואחרי: כך הרפורמה בביטוחי הבריאות שינתה את חוקי המשחק (לטובתנו)

לפני ואחרי: כך הרפורמה בביטוחי הבריאות שינתה את חוקי המשחק (לטובתנו)

בשנת 2016 חלה רעידת אדמה די רצינית בעולמות הביטוח – רפורמת ביטוח בריאות. הרפורמה הזו באה לתקן בעיות רציניות ביותר בתחום, להגביר את התחרות בין החברות, לפשט את העניינים ולעזור […]

מאת: us_wiser

#ביטוח

מתי לאחרונה בדקתם את התיק הביטוחי שלכם? הנה סיבות טובות שיגרמו לכם לעשות את זה עכשיו

מתי לאחרונה בדקתם את התיק הביטוחי שלכם? הנה סיבות טובות שיגרמו לכם לעשות את זה עכשיו

ביטוח. אז, גם בכם המילה הזו מעבירה צמרמורת? גורמת לכם להתפתל על הכיסא? מעוררת בכם צורך עז להעביר נושא? טוב. אתם לגמרי לא לבד. ביטוח זה קשה. הביטויים, הניסוחים המוזרים, […]

מאת: us_wiser

#ביטוח #ביטוח חיים

“ביטוחית” זו שפה קשה.  אני כאן כדי להפוך אותה לכלי לשיפור והצלת חיים”

“ביטוחית” זו שפה קשה. אני כאן כדי להפוך אותה לכלי לשיפור והצלת חיים”

שנים רבות אנו נאלצים להתמודד עם שפה שאנחנו לא מבינים, ביטויים קשים לפיצוח ואותיות קטנות שקשה מאד לעכל. לאלה מתווספת הרעשה של פרסומות והצעות, טלפונים וניסיונות לקביעת פגישות, ממקורות שאנחנו […]

מאת: us_wiser

#ביטוח #ביטוח חיים

תגובות
התגובה נשלחה

Accessibility Toolbar